Er zijn 5 resultaten gevonden

door Diana
01 apr 2022, 17:42
Forum: Gedrag & Opvoeding
Onderwerp: De zindelijkheid der windhonden
Reacties: 53
Weergaves: 2265

Re: De zindelijkheid der windhonden

Lothian schreef: 01 apr 2022, 10:53 Ik zal even een update geven. Het is duidelijk echt een kwestie van te nodig moeten. Als ik na 19:00 nog eten geef ligt er wel eens een plas. Gisteren gaf ik ze om 21:00 een zalmhuid en het was weer raak. Hij hoeft dan nog niet tijdens het laatste rondje maar moet ergens in de nacht. Onhandig maar goed te voorkomen dus.

Dit keer heeft hij wel een blaf gegeven maar ik dacht "oh hee, Taro blaft, misschien moet hij er uitzzzzzz" :mann:
Typisch, dat is bij Arlo dus net zo. Laatst had ik ze weer een keer laat eten gegeven en toen was het weer raak, terwijl het denk ik al zeker tien maanden niet meer is gebeurd, omdat ik nu weet waar het aan ligt en ze gewoon wat vroeger eten geef.
Maar inderdaad, fijn dat je nu weet waar het aan ligt, daar kun je makkelijk rekening mee houden :ok:
door Diana
14 feb 2022, 12:36
Forum: Gedrag & Opvoeding
Onderwerp: De zindelijkheid der windhonden
Reacties: 53
Weergaves: 2265

Re: De zindelijkheid der windhonden

Frootje schreef: 13 feb 2022, 21:13
Lothian schreef: 13 feb 2022, 17:54 Ik denk dat hij gewoon moet en zelf niet zo heel veel bezwaar heeft tegen dan in de kamer piesen, opvoedingsfout van mij wellicht maar ik ga denk ik eens kijken of ik dat moment van nodig moeten kan verschuiven.
Misschien ook niet, sommige honden hebben dat wel sneller dan anderen geloof ik. Ik heb geen windhond maar wel een Froo en die heeft ook veel minder een rem dan bijvoorbeeld Mowin. Als Froo moet, zal ze in huis gaan. Als Mowin moet, gaat hij bij wijze van spreken lopen afknijpen tot hij van ellende flauwvalt. :oeps: Nou ja, niet dat dat dus ooit gebeurt hoor, maar om maar even aan te geven hoe verschillend ze daarin zijn. :F:

Froo is trouwens super laat volledig zindelijk geworden. Ik heb met mijn handen in het haar gezeten, dacht echt dat ik iets helemaal fout deed in de opvoeding want toen ze drie was, gaf ze nog steeds niet aan dat ze naar buiten moest en deed ze het soms gewoon binnen. Op een gegeven moment merkte ik dat ze op een punt kwam waarop ze een kwartier lang op een afstandjes stilletjes naar me ging zitten kijken als ze moest (A+ voor duidelijkheid, Froo) en heb ik dat handvat aangegrepen om haar dan gelijk naar buiten te laten. Toen was het kwartje binnen een paar maanden gevallen en tegenwoordig zal ze het wel gewoon ophouden en niet bij de minste aandrang in huis gaan zitten. Maar ze is daarin nog steeds niet extreem, als ze het idee zou krijgen dat de baas niet luistert en ze er alleen voor staat, zal ze gewoon een plek in huis zoeken. Ik heb je toch gewaarschuwd, ruim het dan maar lekker op. :F: Maar dat valt prima te managen en komt gewoon echt nooit voor, dus waar die grens precies ligt weet ik niet. Maar ik weet wel dat er echt een verschil zit tussen haar en Mowin, gewoon qua karakter. Froo ziet er geen probleem in om een plekje in haar huis te vervuilen, terwijl Mowin nog liever zou knappen.


Froo heeft ook een periode gehad dat ze ‘s ochtends gewoon echt moest. Dan zette ik altijd even een wekker en liet ik haar buiten plassen, ik kon daarna altijd nog verder uitslapen. Anders wist ik dat ze op het bed zou plassen en daar had ik geen zin in. :F: Ik zou denk ik dus voor Taro ook een wekker zetten. Misschien gaat het ook wel over, want tegenwoordig kijkt Froo me echt super vuil aan als ik haar om zeven uur wakker zou maken om te gaan plassen. Of je wil opdonderen met je goede gedrag, want madame wil ook graag uitslapen. :LOL: Als het om de slaapuren gaat, kan ze het tegenwoordig echt heel lang ophouden.
Inderdaad, dat instinct verschilt volgens mij enorm per hond. Amy, die in 'het wild' is opgegroeid tot ze een jaar was, was meteen al zindelijk. Die heeft nooit wat in huis gedaan en zou inderdaad eerder nog uit elkaar ploffen dan in huis plassen of poepen.
Ook Amoz was na 6 jaar opgroeiend in het asiel uitstekend zindelijk, ook hij heeft nooit iets in huis gedaan.
Arlo heeft dezelfde achtergrond als Amoz, maar hij is er gewoon makkelijker in. Ook als het regent moet ik opletten dat hij niet op het overdekte terras gaat zitten poepen zodat hij niet nat wordt. Daar zouden mijn andere honden nooit iets doen, zij zien dat toch als een deel van het huis. Arlo ziet dat dus anders (als het regent, want op andere momenten plast en poept hij daar niet).
door Diana
13 feb 2022, 16:26
Forum: Gedrag & Opvoeding
Onderwerp: De zindelijkheid der windhonden
Reacties: 53
Weergaves: 2265

Re: De zindelijkheid der windhonden

Kipo schreef: 13 feb 2022, 14:04
Diana schreef: Heb je al eens het tijdstip van de tweede keer eten veranderd (vervroegd of juist verlaat)? Bij Arlo was dat dus dé oplossing. Als ik hem wat later dan ca. 18 uur eten geef, moet hij blijkbaar met zijn stofwisseling precies midden in de nacht poepen :oeps: Dan kan ik het beter héél laat geven, dan hoeft hij pas 's ochtends. Of dus juist vroeg. Maar niet tussen pakweg 19 en 22 uur.
We hebben de 2e keer vervroegd, zodat de kans dat hij 's avonds nog poept groter is, maar afgelopen week bijvoorbeeld, zijn we om half 12 uur geweest en om half 8 lag er een plasje in de keuken. Gisteravond zijn we ook om half twaalf uit geweest en was het om half 10 nog droog. Hij heeft hetzelfde gegeten, op hetzelfde tijdstip.
Ah, dat is jammer, anders was het misschien een makkelijke oplossing geweest. Misschien is flink verlaten dan wel een optie, dus dat hij pas 's ochtends vroeg weer hoeft te poepen?
En net zoals bij een pup wachten bij het laatste rondje tot hij heeft gepoept, werkt dat bij hem of hoeft hij dan gewoon echt helemaal niet?
Mila laat ik altijd even met de bal rennen als ze niet meteen poept. Als ze even heeft gerend, wil het opeens wel.
door Diana
13 feb 2022, 13:55
Forum: Gedrag & Opvoeding
Onderwerp: De zindelijkheid der windhonden
Reacties: 53
Weergaves: 2265

Re: De zindelijkheid der windhonden

Kipo schreef: 13 feb 2022, 13:38 Piko is geen windhond, maar die poept en plast 's nachts binnen. Niet elke nacht, nu is het alweer 4 dagen droog, maar soms is het de hele week raak. En waarom? Hij eet 2x per dag op pakweg hetzelfde tijdstip en gaat 3x per dag mee uit. Extra laat uit maakt niet per se verschil, vroeg opstaan ook niet.
Niet poepen op het laatste rondje is een risicofactor, maar geen garantie dat er dan 's ochtends iets ligt. Wel poepen op het laatste rondje betekent wél dat er dan 's ochtends geen poep ligt, maar mogelijk wel een plas.
Ik weet het niet meer met hem, maar opruimen is voor degene die als eerste beneden is. (Meestal ben ik dat, maar oudste dochter regelmatig ook en die ruimt het ook op, is ze zomaar uit zichzelf mee begonnen).
Heb je al eens het tijdstip van de tweede keer eten veranderd (vervroegd of juist verlaat)? Bij Arlo was dat dus dé oplossing. Als ik hem wat later dan ca. 18 uur eten geef, moet hij blijkbaar met zijn stofwisseling precies midden in de nacht poepen :oeps: Dan kan ik het beter héél laat geven, dan hoeft hij pas 's ochtends. Of dus juist vroeg. Maar niet tussen pakweg 19 en 22 uur.
door Diana
13 feb 2022, 13:03
Forum: Gedrag & Opvoeding
Onderwerp: De zindelijkheid der windhonden
Reacties: 53
Weergaves: 2265

Re: De zindelijkheid der windhonden

Voor Arlo gaat het wel op dat hij het minder lang op kan houden dan de rest. Ze krijgen hier allemaal om dezelfde tijd eten en gaan 's avonds op dezelfde tijd nog even plassen. Maar met Arlo moet ik er rekening mee houden dat hij 's avonds zijn voer niet te laat krijgt, anders ligt er een mooie drol 's ochtends, terwijl de rest dan vaak pas ergens in de loop van de ochtend hoeft te poepen en soms zelfs pas 's middags.
Ook als ik vroeg naar bed ga, moet ik er ofwel 's ochtends vroeg uit of een keer tussendoor opstaan, omdat hij het anders in de nacht niet droog houdt. Acht uur lukt prima, maar veel langer moet het niet worden. Mila en Amy kunnen het als het moet 24 uur ophouden, Amoz wat korter maar wel veel langer dan Arlo. En die drie maken mij wakker bij hoge nood, maar Arlo doet dat niet.