Ja, misschien was de baas er serieuzer mee bezig dan het tijdens de korte stukjes in deze aflevering leek. Hij ging in ieder geval naar een hondenschool, waarschijnlijk heeft hij daar toch ook wel andere tips gekregen over hoe wat meer rust en focus in zijn hond te krijgen.ranetje schreef: ↑09 nov 2023, 17:47Als je mij had gezien met kleuter en jeugdige Claire had je je afgevraagd of ik echt wel ervaring had met hondenDiana schreef: ↑09 nov 2023, 15:28Heel veel passie hoeft natuurlijk niet altijd te betekenen: een totaal gebrek aan beheersing Dat is wel een stuk moeilijker bij honden met veel passie en veel energie, en op een jonge leeftijd zeker nog een work in progress, maar in dit geval zag je dat de hond echt totaal geen rust of beheersing had geleerd, ook niet een beginnetje. Voor een onervaren baas lijkt me dat best een hele kluif.ranetje schreef: ↑09 nov 2023, 14:51
Ik vond die Vizsla heel herkenbaar.
Deed me even herinneren aan Claire op die leeftijd.
Type heel veel passie en dan de juiste knoppen zoeken om daar lijn in te brengen.
Kost heel veel zweetdruppeltjes en als je de knopjes vindt, dan heb je ook wat.
Al blijft de verrassing altijd in een hoekje aanwezig en kan zo weer opvlammen
Het is een dingetje van het type hond.
Bij de Vizsla heb ik ook wel vaker redelijk wanhopige baasjes gezien, die zich echt inspanden en waar je ook nog geen work-in-progress kon vermoeden, terwijl dat er wel degelijk was.
Ik heb het ooit zelf nog eens uitgelegd aan een GT die zich zat af te vragen hoe een Vizsla aan te pakken die ook wat heftig was.
Ik beweer daarmee niet dat deze Vizsla in de film al goed in training was, maar het verschil is in het begin soms moeilijk te zien.
Daarbij opgemerkt dat niet elke Vizsla, niet elke Griffon en ook niet elke Springer Spaniël in de jeugd (en soms ook nog daarna) een doorgeslagen idioot is
Ik vond het lijken alsof hij daar verder niet zo mee bezig was en het ook 'normaal' vond dat de hond vastgehouden moest worden aan de start en niet zelf kon blijven wachten. Ik ben zelf gewend dat dat soort basisgehoorzaamheid toch wel een vereiste is om überhaupt met agility te beginnen. En dat zijn in de lessen meestal meer dan 50% jonge bordercollies (van 1 tot 3 jaar) met toch ook een behoorlijk grote drive voor het spelletje en het werk.
Ik heb wel de indruk dat dit soort jachthonden vaak pas later wat volwassener en serieuzer worden.