Ik denk dat die honden die overal vrolijk bovenop batsen eerder sociaal onhandig zijn. Misschien vinden ze de andere hond ook wel een beetje spannend, weten niet hoe te reageren en doen dan maar wat? Vaak schieten ze ook heel snel heel hoog in de opwinding.
Ik schaam me dood, maar mijn Billie (labradoodle) is zo'n hond. Hard tegen een andere hond aan knallen. Met haar poten op de andere hond trommelen. Er omheen springen. Blaffen. Beklikken. Het maakt niet uit dat die andere hond wegdraait en het niet wil. Ze gaat gewoon door tot ik haar op haal. Ik weet ook niet hoe ik haar dat kan afleren. Ik laat haar nu niet meer met vreemde honden in contact komen, maar ja, daar leert ze ook niks van.
Er zijn 6 resultaten gevonden
- 04 jun 2022, 15:22
- Forum: Kynologische Klets
- Onderwerp: Sociaal is....
- Reacties: 81
- Weergaves: 3244
- 04 jun 2022, 09:26
- Forum: Kynologische Klets
- Onderwerp: Sociaal is....
- Reacties: 81
- Weergaves: 3244
Re: Sociaal is....
Poedels hebben wel vaker de neiging een beetje een eenmanshond te worden. Niet allemaal maar toch. Ze zijn inderdaad (over)gevoelig wat hun soms gewoon in de weg zit. Zeker Jente. Die hond is gevoeliger dan goed voor haar is. Ik weet ook bijna zeker dat haar slechte eten wordt veroorzaakt door een overgevoeligheid voor de dingen die in haarzelf gebeuren. Zij is wel meteen de hond die het meeste met de andere gezinsleden heeft wat waarschijnlijk komt doordat ik haar in een andere tijd kreeg. Het is inderdaad een goed idee om de kinderen wat vaker de honden te laten voeren. Wanneer ze nu de bak op de grond zetten wordt er niet begrepemd op gereageerd. "Voor ons? klopt dat wel? nee dat kan niet, dit hoort niet." Haha en dan naar mij kijken of het wel goed is.Zamunda schreef: ↑04 jun 2022, 09:09Oh zo, ja dat is wel heel erg afhankelijk, dat is niet fijn. Hier zijn de honden wel echt onze honden en dat voelen ze zelf ook zo gelukkig. Ik ben wel echt van de training, opvoeding en verzorging maar man weer meer van het wandelen en voeren. En knuffels en aandacht halen en krijgen ze bij allebei. Maar type hond zal daarbij ook best uitmaken, poedels zijn sowieso vrij gevoelig toch?_Tiny_ schreef: ↑03 jun 2022, 23:42Ik denk dat een te grote afhankelijkheid aan 1 persoon de honden zelf geen plezier doet. Ze voelen zich echt ongelukkig wanneer ik niet thuis ben terwijl partner en kinderen wel gewoon thuis zijn. Voor een paar dagen ben ik alleen weg geweest en de honden zijn niet verder gekomen dan de tuin. Ze willen gewoon met niemand mee. Gaan meteen in de ankers en vertrouwen het niet meer. Natuurlijk overleven ze het wel maar ik gun het ze zo dat ze ook met anderen plezier kunnen maken.
- 03 jun 2022, 23:42
- Forum: Kynologische Klets
- Onderwerp: Sociaal is....
- Reacties: 81
- Weergaves: 3244
Re: Sociaal is....
Ik denk dat een te grote afhankelijkheid aan 1 persoon de honden zelf geen plezier doet. Ze voelen zich echt ongelukkig wanneer ik niet thuis ben terwijl partner en kinderen wel gewoon thuis zijn. Voor een paar dagen ben ik alleen weg geweest en de honden zijn niet verder gekomen dan de tuin. Ze willen gewoon met niemand mee. Gaan meteen in de ankers en vertrouwen het niet meer. Natuurlijk overleven ze het wel maar ik gun het ze zo dat ze ook met anderen plezier kunnen maken.Zamunda schreef: ↑03 jun 2022, 21:03Tot Murf waren al mijn honden herplaatsers, dus die hadden elders al een eerdere opvoeding genoten (en altijd in drukkere/socialere omstandigheden dan bij mij). Met Murf is dat dus voor het eerst anders, maar ik wil ook juist die opvoeding en ervaringen zelf in de hand houden voorlopig. Ik zou hem ook niet zomaar met een ander mee kunnen geven (en dat ook niet willen) maar als het moet dan moet het en zal hij het ook wel overleven._Tiny_ schreef: ↑30 mei 2022, 10:51 Ik kan mijn honden niet aan andere mensen meegeven. Dat is niet omdat ze niet sociaal zouden zijn, maar omdat ik ze onbewust en onbedoeld veel te afhankelijk van mij heb gemaakt. Hun wereld draait om mij en mij alleen en ik zie nu ook wel in dat zoiets niet altijd even handig is.
Op welk vlak vind jij het niet handig?
- 03 jun 2022, 16:09
- Forum: Kynologische Klets
- Onderwerp: Sociaal is....
- Reacties: 81
- Weergaves: 3244
Re: Sociaal is....
Ik heb het opgegeven dat mijn honden ooit nog een keer normaal gaan doen bij bezoek. Daarvoor krijgen ze veel te vaak gelijk van het bezoek. Ik zeg bij de voordeur wat wel en niet handig is om te doen en daarna laat ik het los. Wegsluiten wil ik wel doen als iemand echt bang van honden is maar niet omdat ze zich niet aan simpele instructies kunnen houden. Dan is het toch echt eigen schuld dikke bult.
- 03 jun 2022, 10:29
- Forum: Kynologische Klets
- Onderwerp: Sociaal is....
- Reacties: 81
- Weergaves: 3244
Re: Sociaal is....
Hier geldt bij visite no touch, no talk, no eye contact Wanneer je daar niet naar luisterd wordt je bedolven onder 5 honden. Kijken hoe leuk het dan nog is. Daar sta ik dan inderdaad grijnzend bijellen en de birmanen schreef: ↑03 jun 2022, 09:16 zou willen dat mensen ook de honden negeren ipv ze te lokken
- 30 mei 2022, 10:51
- Forum: Kynologische Klets
- Onderwerp: Sociaal is....
- Reacties: 81
- Weergaves: 3244
Re: Sociaal is....
Ik kan mijn honden niet aan andere mensen meegeven. Dat is niet omdat ze niet sociaal zouden zijn, maar omdat ik ze onbewust en onbedoeld veel te afhankelijk van mij heb gemaakt. Hun wereld draait om mij en mij alleen en ik zie nu ook wel in dat zoiets niet altijd even handig is.