Dank je. Ik was toevallig bij de aldi en dacht aan jou dus daarom een vergelijk foto. Raar ook wel dat er verschil is binnen de aldi zelf. Het is toch van oorsprong een duitse winkel maar blijkbaar wel allemaal een eigen aanvoer.Inge O schreef: ↑04 aug 2022, 11:08 Nee, de NLse is niet dezelfde als de Belgische, bij de Belgische is 'vlees + dierlijke bijproducten' het hoogste aandeel (want staat als eerste vernoemd, alleen staat daar bij ons nooit bij hoeveel %;
Maar, ik denk dat je een fout maakt : er staat '35% in de vléésbrokjes - waardoor ik aanneem dat er ook nog andere (niet-vlees-)brokjes zijn, wat het totale aandeel ervan natuurlijk alweer een stuk lager maakt (wat weer overeenkomt met 'granen' als eerste bestanddeel.
Het zou niet een brok zijn die mijn voorkeur heeft.
Ik zal even de foto's van de B opladen.
Er zijn 2 resultaten gevonden
Terug naar “Wanneer is voer nou goed voer?”
- 05 aug 2022, 10:19
- Forum: Voeding & Gezondheid
- Onderwerp: Wanneer is voer nou goed voer?
- Reacties: 129
- Weergaves: 5449
Re: Wanneer is voer nou goed voer?
- 04 aug 2022, 10:19
- Forum: Voeding & Gezondheid
- Onderwerp: Wanneer is voer nou goed voer?
- Reacties: 129
- Weergaves: 5449
Re: Wanneer is voer nou goed voer?
Inge O schreef: ↑01 aug 2022, 16:38
Het belangrijkste voor mij om aan voer te beginnen zijn de samenstellingsgegevens : in het geval van 'mijn' brok is het hoofingrediënt (= eerste in de lijst) 'vlees en dierlijke bijproducten'. Uiteraard is dit nog een héél algemeen begrip, maar dat is het net zo goed bij de superdure brok. Verder zie ik graag dat er nogal wat ingrediënten in de lijst staan, dat compenseert al wat voor het 'saaie' voer - en ook welke ingrdiënten is van belang natuurlijk.
Dat is voor mij dus voldoende om een brok uit te proberen, en vervolgens heb ik - wat beoordeling betreft - het geluk dat ik 5 (tot vroeger wel 7) honden heb, wat het statistisch weinig voor de hand liggend maakt dat ze het allemaal goed doen op slechte brok, of allemaal slecht op goede brok.
Ik geef dat voer dan een aantal weken en bepaal dan pas of ik ermee verderga, op basis van wat ik bij al de honden zie.
Hoe betrouwbaar mijn hondengroep is als graadmeter zag ik jaren terug eens, toen ze het plots geen van allen nog goed deden op hun zogenaamd goede brok : slecht in de vacht, oprispingen, minder goede drollen, verminderde eetlust.
Tja, bleek de productie van die brok plots elders te gebeuren, dus zo klaar als een klontje dat de samenstelling ten slechte veranderd was.
In het geval van mijn Aldi-brok was ik ook in de mogelijkheid om bij de producent (klein fabriekje) langs te gaan en dat verhoogde mijn vertrouwen alleen maar.
En dan het allerbelangrijkste natuurlijk : mijn honden worden er probleemloos oud op, de één na de ander. Ook alweer : één hond van over de 12 zou toeval kunnen zijn, maar een hele rij? Nee, die kans is wel ontzettend klein.
En uiteraard geef ik er nog andere dingen naast (vooral goede eiwitbronnen), maar dat deed ik net zo goed terwijl ze slechte(re) brok aten, dus dat alleen vertekent niet het hele beeld.
Dit is al aldibrok in nederland. Is dit vergelijkbaar met jou aldi? Of totaal anders.
Hoofdproduct vlees en dierlijk afval is 35% . Is dat dan een redelijke brok?