Hij kroop vlak voor de achterdeur, buiten gelukkig. Yara vreet veel, dus die slak ook. Maar gelukkig dus niet doorgeslikt. Gatver. Naast de schadelijke kant natuurlijk
Er zijn 4 resultaten gevonden
- 08 okt 2021, 11:47
- Forum: Voeding & Gezondheid
- Onderwerp: Longworm
- Reacties: 46
- Weergaves: 1789
Re: Longworm
- 08 okt 2021, 11:09
- Forum: Voeding & Gezondheid
- Onderwerp: Longworm
- Reacties: 46
- Weergaves: 1789
Re: Longworm
Yara heeft er 1x 1 geproeft, en meteen uitgetuft. Ze vond het heeeeel goor. GelukkigDagmar schreef: ↑08 okt 2021, 10:10Dan zou ik het ook doen hoor. Die van mij lopen denk ik weinig risico. Naaktslakken vinden ze te goor om naar te kijken.
Gelukkig, want het was hier een soort bijbels tafereel dit jaar. De enige keer dat Jaap er wel naar gekeken heeft was toen er duizenden over het fietspad gingen en er zeker twintig een grote dooie rat aan het leegzuigen waren
Zus is ook in het nest (onder toezicht van de dierenarts) niet ontwormd. Darmen van staal en dat zit niet in de familie.
Als ik iets vermoed of onderzoek heb laten doen worden ze natuurlijk gewoon ontwormd. De tabletjes liggen in de kast. Die darmflora valt al lang niks meer aan te ontbossen.
De schuurkat wordt ontwormd als ie vlooien heeft gehad of minder reserve heeft, maar dat is ook al een jaar geleden.
Sindsdien laat ze ze liggen
- 07 okt 2021, 17:33
- Forum: Voeding & Gezondheid
- Onderwerp: Longworm
- Reacties: 46
- Weergaves: 1789
Re: Longworm
Al eens geprobeerd, binnen een dag weer afgedaan omdat hij fel rode dikke plekken kreeg onder de band, en hij gék werd van de jeuk. Dat was voor we Yara hadden, en ze spelen wel door ook af en toe in de nek van de ander te 'happen ' niet bijten, maar dan krijgt Yara t via d'r bek binnen, lijkt me ook niet ideaal.
Maar vooral dus vanwege de heftige reactie van Jamie z'n huid komt die band er niet meer in. Anders was t een goed idee geweest
- 07 okt 2021, 16:56
- Forum: Voeding & Gezondheid
- Onderwerp: Longworm
- Reacties: 46
- Weergaves: 1789
Re: Longworm
Zo sta ik er ook in ja.pioenroos schreef: ↑07 okt 2021, 13:28 Longworm zie je niet zomaar in standaard mestonderzoek. En in tegenstelling tot gewone wormen ben je vaak te laat tegen de tijd dat er symptomen zijn.
Sinds ik gehoord heb over de franse hartworm ontworm ik weer regelmatiger. Zéker jonge honden. Ik denk zo'n 2 a 3x per jaar voor de volwassen honden.
Tegen teken gebruik ik indien nodig ook gif. Geen bravecto maar een seresto band of druppels in de nek. Wel veel minder vaak dan voorschrift.
Ik vind het zoeken tussen 2 kwaden. Zo minimaal mogelijk het lichaam belasten met gif maar tegelijk wil ik absoluut geen hordes teken want ook in Nederland kunnen honden flink ziek worden van door teken overdraagbare ziektes.
Jamie gaat aan de diaree als hij wormen heeft. Dus dan knikker ik er bij beide een tabletje in.
Teken wil ik ook niet, zitten hier ook nauwelijks in de omgeving waar we lopen, maar op ons vakantieadres stikt het ervan, dus een paar dagen voor we op vakantie gaan gaat er een pipet in de nekjes.
Maar vooral ivm Jamie z'n CECS wil ik zo min mogelijk troep geven. Maar als t nodig is geef ik het dus wel.
Al had Jamie op vakantie een flinke aanval (20 minuten, zo lang heeft hij in geen tijden gehad) gehad. Het enige waar ik het aan kan linken is die pipet. Maar hij had géén teken, dat dan weer niet