Oei, nu snap ik het helemaal niet meer. Hierboven zei je dat boekmaag 90%'vuil' is, maar nu wordt ze plots wel schoongemaakt en door mensen gegeten?
Ik moet de rol lossen.
Terug naar “Wanneer is voer nou goed voer?”
Oei, nu snap ik het helemaal niet meer. Hierboven zei je dat boekmaag 90%'vuil' is, maar nu wordt ze plots wel schoongemaakt en door mensen gegeten?
Waarom maken ze een boekmaag niet schoon? Omdat het te moeilijk is?
Ze mogen het zeker, of ze het gaan overleven is weer iets anders .
Het zal zeker niet ongezond zijn, maar of er nog evenveel bruikbaars inzit als in paardenmest weet ik niet, een herkauwer is wel efficiënter met vertering en opname omdat de fermentatie gebeurt vóór de dunne darm (in de pens), en bij het paard pas ná de dunne darm (caecum).
Dan kan je dus op een heleboel oren slapen .
Oh jawel hoor, 5kg onbekende mest zou ik niet adviseren , maar ik zou zeker niet krampachtig doen over 'een hap'.mijke schreef: ↑06 aug 2022, 20:23Oh dus de andere rassen kun je eigenlijk wel af en toe een hap mest laten nemen op straat?Inge O schreef: ↑06 aug 2022, 08:28Daarom, dat kan je dus al wegstrepen. En sowieso is die mest maar voor een aantal rassen (met het MDR1 gendefect) gevaarlijk, voor de rest niet.
En wat Kloesje al zei dus.
En dan zitten er nog eens (B)vitaminen in (die in de dikke darm van het paard geproduceerd worden door de darmbacteriën), en er zitten ook nog darmbacteriën in. Die laatste zijn natuurlijk niet dezelfde als degene die standaard bij de hond voorkomen, maar dat zijn de bacteriën in onze yakultjes ook niet en daar geven mensen veel geld aan uit.
Misschien is rijst nog iets makkelijker verteerbaar, maar of dat zo is zal ook aan de voorbewerking van die mais liggen, die zullen ze neem ik aan zo goed mogelijk gedaan hebben. Gewoon even proberen?Alfilillo schreef: ↑06 aug 2022, 12:19Ik wil inderdaad van de ene makkelijk verteerbare brok naar de andere.Inge O schreef: ↑06 aug 2022, 12:13Dat zal niet zodanig aan de verteerbaarheid liggen, maar aan het feit dat allergieën zo goed als altijd naar eiwitten gericht zijn, dus daar willen ze er dan waarschijnlijk zo weinig mogelijk onbewerkte van.
Ik had je post blijkbaar niet goed begrepen, ik dacht dat je van speciale brok wilde veranderen naar normale.
Waarom heb je nu die bedenkingen bij de mais van Eukanuba? Uit je reactie begrijp ik dat die Advance ook hoofdzakelijk granen heeft?
Advance heeft als eerste bestanddeel rijst, net als de meeste van die brokken. Ik vroeg me af of dat beter is dan mais.
Dat zal niet zodanig aan de verteerbaarheid liggen, maar aan het feit dat allergieën zo goed als altijd naar eiwitten gericht zijn, dus daar willen ze er dan waarschijnlijk zo weinig mogelijk onbewerkte van.
Mijn honden hebben niet meer of minder problemen met mais of rijst (zit allebei in hun brok overigens), ik denk dat - als er al überhaupt een gevoeligheid zou zijn - dat individueel zal verschillen. Maar dat valt op zich wel mee, want ze zitten (allebei) in héél veel brokkensoorten.Alfilillo schreef: ↑06 aug 2022, 10:57 Hoe staan jullie tegenover mais? Ik geef Alfil nu speciale brokken voor een gevoelige maag en darmen. Ik had Advance, maar hij is niet enthousiast. Het werkt echter wel, want hij heeft geen slijmerige poep meer gehad. Ik wil nu een ander merk proberen in de hoop dat hij dat lekkerder vindt. Eukanuba is best goed geprijst, maar heeft als grootste bestanddeel mais. Is dat aan te raden?
Daarom, dat kan je dus al wegstrepen. En sowieso is die mest maar voor een aantal rassen (met het MDR1 gendefect) gevaarlijk, voor de rest niet.
Begreep ik dus niet.
Mijn probleem, had ik dus nog nooit van gehoord - nu wel, bedankt.
Nee, jij niet, maar 'de hondse goegemeente' vaak heel erg.
Waarschijnlijk omdat ze het nog niet gewoon was en het daardoor nog als een extra delicatesse beschouwt? Hier zijn ze ondertussen al héél erg kieskeurig : de ene wel, de andere beslist niet. Moet ook liefst zo vers mogelijk zijn, tenzij bevroren, daar zijn ze allemaal dol op : paardenmestijsjes .Zamunda schreef: ↑05 aug 2022, 17:12Ja, niet iedereen heeft die mestautomaten staan en ze produceren toch altijd een enorm overschot . Nyah heeft er in het begin geregeld zoveel van gegeten dat ik haar drol nauwelijks kon onderscheiden van mestballen, ze staat ze ook het fanatiekst uit de lucht te happen als ik ze over het hek gooi (en af en toe héél gevaarlijk met haar hoofd door het gaas als een paard bij het hek staat te mesten ).
Ja, die kip zal wel 20% zijn, maar 20% vleesaandeel vind ik prima, als je voor totaal eiwit ergens tussen de 24% en de 30% zou willen komen. Want naast dat kippenvlees (eerstgenoemde in de rij, dus procentueel het grootste aandeel van de korrel - en dat is prima vergeleken met de doorsnee iet of wat betaalbare brok) zit er nog ander dierlijk eiwit en kippeneiwit in, en ik vind dat meer dan goed, voor mij liefst zo weinig mogelijk humaan consumptievlees in hondenvoer.
Ja, de Belgische brok wordt gemaakt door een klein Belgisch bedrijf, ik denk niet dat zij de capaciteit hebben om internationaal te leveren. En elk land heeft natuurlijk ook zijn eigen aankopers, prijzen enz..Fenneke schreef: ↑05 aug 2022, 10:19Dank je. Ik was toevallig bij de aldi en dacht aan jou dus daarom een vergelijk foto. Raar ook wel dat er verschil is binnen de aldi zelf. Het is toch van oorsprong een duitse winkel maar blijkbaar wel allemaal een eigen aanvoer.Inge O schreef: ↑04 aug 2022, 11:08 Nee, de NLse is niet dezelfde als de Belgische, bij de Belgische is 'vlees + dierlijke bijproducten' het hoogste aandeel (want staat als eerste vernoemd, alleen staat daar bij ons nooit bij hoeveel %;
Maar, ik denk dat je een fout maakt : er staat '35% in de vléésbrokjes - waardoor ik aanneem dat er ook nog andere (niet-vlees-)brokjes zijn, wat het totale aandeel ervan natuurlijk alweer een stuk lager maakt (wat weer overeenkomt met 'granen' als eerste bestanddeel.
Het zou niet een brok zijn die mijn voorkeur heeft.
Ik zal even de foto's van de B opladen.
Wat heeft fruit en jam met graan versus aardappel te maken ?